رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کنکور تستی برچیده می‌شود؟ | حجت‌الاسلام خسروپناه: مافیای کنکور خواب بازگشت به گذشته را هم نخواهد دید

  • کد خبر: ۱۷۸۳۵۷
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹
کنکور تستی برچیده می‌شود؟ | حجت‌الاسلام خسروپناه: مافیای کنکور خواب بازگشت به گذشته را هم نخواهد دید
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه، اختلافات شورا با مجلس در مورد مصوبه کنکور رفع شده است و کنکور ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه فعلی این شورا برگزار خواهد شد، گفت: مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر نکرده و بنا نیست دچار تغییرات بنیادین شود.

به گزارش شهرآرانیوز اواسط اردیبهشت ماه سال جاری و هنگامی که بسیاری از داوطلبان کنکور خود را برای حضور در آزمون سراسری آماده می‌کردند، طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با غیرقانونی خواندن مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

تعدادی از اعضای این کمیسیون به برخی رسانه‌ها اعلام کرده بودند که آموزش‌وپرورش فاقد زیرساخت لازم برای اجرای صحیح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و بر همین مبنا و از طریق کانال قانونی خود یعنی مجلس شورای اسلامی، قصد داریم اشکالات این مصوبه را رفع کنیم.

اما بر اساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است کنکور ۲ بار در سال برگزار شود و در آزمون سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز سوابق تحصیلی سال دوازدهم با تاثیر قطعی درنظرگرفته شود، در کنکور سال ۱۴۰۴ معدل سال یازدهم نیز اضافه شده و در کنکور سال ۱۴۰۵ سوابق تحصیلی سال دهم نیز درنظرگرفته شود.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سنجش داوطلبان برای ورود به دانشگاه به دو بخش شامل سوابق تحصیلی و نمره کنکور تقسیم شده است؛ بر این اساس تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در سال ۱۴۰۲ صرفا ۴۰ درصد درنظرگرفته‌شده‌است، در سال ۱۴۰۳ این تاثیر به ۵۰ درصد می‌رسد و در سال ۱۴۰۵ نیز سوابق تحصیلی به ۶۰ درصد تاثیر قطعی خواهد رسید.

اختلافات کنکوری با مجلس رفع شده است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با نتیجه رایزنی‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی با کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در خصوص مصوبه کنکور سراسری و اینکه تکلیف داوطلبان در سال‌های آتی چه خواهد بود، گفت: در این خصوص اختلافاتی با مجلس شورای اسلامی وجود داشت، اما با جلسه‌ای که با رییس مجلس و همچنین مسئولان و برخی نمایندگان کمیسیون آموزش مجلس به عنوان مدعی العموم داشتیم، سوء‌تفاهم‌ها رفع شد.

عبدالحسین خسروپناه افزود: در واقع مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در روند اجرا قرار گرفت و آزمون وزارت آموزش و پرورش و آزمون سراسری بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال می‌گوید: البته قرار شده است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این مصوبه را برای ابلاغ، نهایی کنند؛ اختلاف بین ما حل شده و در مرحله بعدی یک مصوبه کامل و جامع در خصوص کنکور سراسری خواهیم داشت.

وی در پاسخ به این سوال که بالاخره آیا کنکور سال ۱۴۰۳ بر اساس همین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار خواهد شد یا خیر تصریح کرد: ما مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تغییر ندادیم همان مصوبه که ابلاغ شده، در حال اجرا است و بنا نیست که این مصوبه تغییر بنیادین داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اختلاف بین ما و کمیسیون آموزش عالی مجلس در واقع بر سر مشخص کردن میزان درصد تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری است و اینکه آیا درصد را شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین کند یا کمیسیونی که با مسئولیت وزارت آموزش و پرورش است. البته این بحثی است که تاثیر خیلی جدی در اصل مصوبه ندارد.

وی گفت: اختلافات بیشتر در شکل و نحوه اجرای مصوبه بود وگرنه همین مصوبه در سال آینده اجرایی می‌شود و از نظر محتوا در مصوبه تغییری را شاهد نخواهیم بود.

خسروپناه افزود: در مورد نهایی کردن درصد نقش سوابق تحصیلی در کنکور سراسری نیز ممکن است در جلسات مشترک با مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس مثلا بخواهند این میزان تاثیر از ۴۰ به ۴۵ درصد افزایش یابد، اما قطعا تاثیر سوابق تحصیلی در سال آینده از سال امسال در آزمون سراسری بیشتر خواهد بود؛ یعنی روند افزایش تاثیر سوابق را خواهیم داشت، اما ممکن است میزان این تاثیر مثلا به جای ۵۰ درصد، ۴۵ درصد درنظرگرفته‌شود؛ بنابراین در روند، روح و هدف این مصوبه تغییری نخواهیم داشت.

ساختار کنکور فقط تستی بود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر اینکه، برگزاری کنکور سراسری باید متناسب با تحصیلات دانش آموزان در دوره دبیرستان باشد، تاکید کرد: کنکوری که تاکنون برگزار می‌شد، صرفا تستی بود و بسیاری از دانش آموزان دغدغه مطالعه عمقی کتب دبیرستانی را نداشتند و کم کم از متوسطه دوم شروع به تست زدن می‌کردند.

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه، آزمون تستی بیشتر حافظه‌محور بود تا تفکرمحور افزود: باید این را مشخص کنیم که آیا واقعا می‌خواهیم دانش آموز متفکر، نظریه پرداز و خلاق تربیت کنیم یا دانش آموز حافظه‌محور؛ قطعا این ساختار کنکوری ساختار خلاق و تفکرمحور نیست و ما باید به سمت آزمون معرفت‌زا، خلاقیت‌بخش و تفکرمحور برویم. آزمون به این شکل تستی قطعا مضر است.

وی ادامه داد: این مطلب را هم مجلس شورای اسلامی قبول دارد و نمایندگان در کمیسیون آموزش و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از این جهات اشتراک نظر مناسبی دارند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تنها بازنده مصوبه این شورا را عده‌ای مافیای کنکور سراسری دانست که انواع و اقسام کتب تستی را منتشر می‌کنند و سالانه میلیارد‌ها تومان سود به جیب می‌زنند.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: مافیا از مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی آسیب دیده و حتی ممکن است هزینه کنند که دوباره بتوانند روش غیرعلمی و غلط حافظه‌محور، ضدتفکر و عقلانیت را برگردانند که البته موفق نخواهند شد و در خواب هم چنین برگشتی را نخواهند دید.

سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است و همه نهاد‌ها باید تبعیت کنند

یکی از معضلات اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی به خصوص در طول دو دولت گذشته برخورد سلیقه‌ای با مصوبات این شورا بوده، به طوری که برخی از مصوبات اجراشده و برخی دیگر بدون اجرایی شدن بر زمین مانده است.

معضلی که مدیریت جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی با ایجاد و فعال کردن مرکزی در دبیرخانه این شورا تحت عنوان "مرکز رصد برنامه ریزی، ارزیابی و نظارت بر مصوبات شورای انقلاب فرهنگی" عزم جدی برای رفع آن دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه، مصوبات این شورا در بین سایر نهاد‌ها به منظور اجرایی سازی از چه جایگاهی برخوردار است، اظهار داشت: شأن اصلی و جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذاری است؛ کار مجلس شورای اسلامی در واقع قانونگذاری است و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در حکم قانون است؛ این بدان معنی است که همه نهاد‌ها در کشور باید از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تبعیت کنند.

عبدالحسین خسروپناه افزود:، اما اینکه این شورا گاهی اوقات وارد مصوباتی می‌شود که قانونی است و در ساحت سیاست گذاری نیست، معمولا به این جهت است که در مواردی از مسئولان کلان نظام سوال می‌شود که مثلا مجلس به موضوع رسیدگی کند یا شورای عالی انقلاب فرهنگی و در مواردی موضوع را به شورا ارجاع می‌دهند و این شورا ورود می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه، شورای عالی انقلاب فرهنگی یک دستگاه فراقوه‌ای است، ادامه داد: این شورا با قوه مجریه ارتباط وثیق و محکمی دارد چرا که رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی رییس جمهور است و مصوبات این شورا توسط رییس جمهور ابلاغ می‌شود ضمن اینکه، ارتباط وثیقی نیز با قوه قضائیه وجود دارد و مصوبات شورا در این سیستم نیز اجرا می‌شود.

خسروپناه افزود: البته گاهی ممکن است یک قاضی تشخیصی دهد و خلاف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی حکمی صادر کند که این استثنا است و یک رویه نیست و به طور معمول رویه قوه قضائیه این است که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را عملیاتی کند و تاکنون نیز به همین شکل عمل کرده است.

وی با بیان اینکه، شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس شورای اسلامی نیز تعامل دارد، افزود: اگر در مساله‌ای مسئولان نظام بخواهند شورای عالی ورود کند با هماهنگی مجلس ورود می‌کنیم، اما وظیفه و مسئولیت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری و مسائل فرهنگی و اجتماعی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه، حدود ۷۰ درصد مصوبات این شورا در طول چهار دهه گذشته در حوزه علم و فناوری بوده است، افزود: ۲۰ درصد از مصوبات نیز در حوزه فرهنگ و ۱۰ درصد هم مشترک بین حوزه‌های علم و فرهنگ است.

به گفته وی، از مجموع این مصوبات، ۶۰ درصد آن اجرایی شده و اینکه مرتب می‌گویند مصوبات شورا ضمانت اجرایی ندارد و اجرا نمی‌شود این حرف صحیحی نیست؛ این موضوع را باید با برنامه ششم توسعه مقایسه کرد که چند درصد این مصوبات اجرایی شده است یا مصوبات مجلس که چند درصد این مصوبات اجرایی می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال، عدم اجرای برخی مصوبات این شورا را نیازمند عارضه‌یابی و شناسایی علل آن دانست و افزود: باید ببینیم آیا اشکال در فرایند و ساختار است یا تعدد و تکثر قوانین؛ بنابراین این موضوع عوامل مختلفی می‌تواند داشته باشد که باید در جای خود در مورد آن‌ها بحث شود.

وی اظهار داشت: درصد اجرایی شدن مصوبات شورای انقلاب فرهنگی قابل قبول است؛ هرچند که ما راضی نیستیم و معتقدم باید سیستم نظارتی قوی در دبیرخانه این شورا برای اجرایی سازی همه مصوبات شکل گیرد و اگر دستگاهی مصوبه‌ای را اجرا نکرد، مطالبه گری شود.

خسروپناه گفت: در این مدت نیز مسئولان کلان علمی و فرهنگی در جلسات متعدد شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین شورای معین حضور داشته و گزارش دادند و مطالبه گری صورت گرفته و نظارت شده است و اعضا هم نقد و نظرات خود را مطرح کرده و مسئولان هم پاسخ‌هایی داده اند.

ایجاد مرکز رصد ارزیابی در شورا برای نظارت جدی بر اجرای مصوبات

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر اینکه، در دور جدید مدیریتی در این شورا بحث نظارت بر مصوبات این شورا را جدی گرفته ایم، از ایجاد مرکزی در دبیرخانه شورا تحت عنوان "مرکز رصد، برنامه ریزی و ارزیابی مصوبات شورای انقلاب فرهنگی" برای نظارت بر چگونگی اجرای صحیح مصوبات این شورا خبر داد.

حجت الاسلام خسروپناه تصریح کرد: البته دستگاه‌های نظارتی کشور نیز همچون سازمان بازرسی کل کشور برای کمک به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت نظارت بر اجرای صحیح مصوبات این شورا قول همکار داده اند.

وی گفت: همچنین سایر دستگاه‌های نظارتی در کشور نیز که حضور بیشتری در استان‌ها و دستگاه‌های مختلف علمی و فرهنگی کشور دارند، قرار است به منظور داوری مناسب و راحت تر، آخرین اطلاعات نظارتی خود را در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->